Upomoć, razmazala mi se šminka!

Kakav peh! Make-up vam nije uspio, a već kasnite. Loše ste obojili kosu, a nemate vremena ponovo je obojiti. Ne gubite strpljenje, nego naučite trikove koji vam mogu pomoći kad ste u žurbi.

Neuspjela boja kose

Kupili ste neku od boja za kosu za kućnu upotrebu (inače ste vješti u tome) i točno ste se pridržavali uputa, ali ovaj put boja je ispala, blago rečeno, prejaka. Željeli biste na brzinu ublažiti boju koja je ipak malo previše smjela za vas? Čim primijetite da je boja prejaka, operite kosu šamponom protiv peruti i ostavite ga na kosi barem pola sata. Ovaj tip šampona rastvara površinu vlasi što omogućava da pigmenti boje brže izađu.

Kosa vam se zapetljala u četku

Odlučili ste uz pomoć okrugle četke i sušila za kosu oblikovati frizuru i dati joj volumen. No, nakon što ste omotali pramen kose oko četke, ne uspijevate ga više odmotati. Ne popuštajte iskušenju da ponovo namočite kosu. Podignite četku u zrak, što dalje od glave te tankim vrhom češlja pokušajte odvojiti dio po dio pramena.

Zaboravili ste staviti dezodorans

Kasnite kao i obično, izjurili ste iz kuće s osjećajem da ste nešto zaboravili. Ključevi, novčanik i mobitel su tu. Pokušavate se sjetiti što vam još nedostaje: pa da, zaboravili ste se osvježiti dezodoransom! Ne preostaje vam drugo nego da pogledate u torbu i smislite neko rješenje. Ako imate bezalkoholni parfem, sve je u redu: dovoljno je da poprskate malo parfema na papirnatu maramicu i da je pritisnete ispod pazuha nekoliko sekundi.

Loše odrezane šiške

Spremni ste za izlazak, posljednji pogled u ogledalo: niste zadovoljni izgledom svoje kose. Uzimate škare i podrezujete šiške. Na žalost, pobjeglo vam je ukoso. Što učiniti? Ne preostaje vam drugo nego da promijenite frizuru. Na dlanove nanesite gel i nemarno razbarušite svu kosu: dobit ćete šarmantan nestašan izgled. Ili sakrijte šiške tako da ih začešljate prema natrag i pričvrstite ukosnicama.

Kosa se objesila

Kada ste ušli u frizerski salon, bilo je vedro nebo, ali kada ste izašli, ponosni na svoju frizuru, počela je kiša. Rezultat: kosa se objesila i izgledate kao pokisli miš. Kako biste popravili stvar, na maramicu poprskajte malo bezalkoholnog parfema i pređite maramicom po korijenu kose. Zatim osušite sušilom s raspršivačem zraka. Druga mogućnost je da vlasište pospete puderom, ostavite minutu i zatim ručnikom uklonite prah.

Ostali ste bez acetona

Konačno ste uspjeli pustiti duge nokte i sada imate ruke poput prave dame. Čak ste ih uspjeli i lijepo oblikovati. Sada lakirate nokte, ali na jednom mjestu se nakupilo previše laka. Nemate acetona? Snađite se s onim što imate u kući. Imate dvije mogućnosti. Možete preko nanijeti sloj prozirnog laka i nakon deset sekundi skinuti ga vlažnom maramicom: tako ćete ukloniti i donji sloj. Ili možete poprskati lakom za kosu i zatim omekšanu boju ukloniti komadićem vate.

Puknuo vam je nokat

Danima ste odolijevali napasti da grizete nokte. Večeras ste željeli zablistati s uređenim noktima. No, ništa od toga jer vam je prije izlaska jedan nokat zapeo za patentni zatvarač haljine i puknuo. Kako biste spasili stvar, potrebni su vam strpljenje i preciznost. Preko puknutog dijela nokta stavite komadić vlažne maramice, a zatim nanesite sloj laka na cijelu površinu nokta.

Pretjerali ste s čupanjem obrva

Odlučili ste dati savršeni oblik svojim obrvama i, dlačica po dlačica, primijetili ste da ste pretjerali s pincetom. Sada su obrve na nekim mjestima prorijeđene. Riješite problem tako da prorijeđeni dio obojite olovkom za obrve. Ne zaboravite prije toga zagrijati olovku trljajući špicom po nadlanici. Zatim tu boju pokupite tankim kistom i tek tada nanesite na obrve: postići ćete puno prirodniji dojam.

Razmazali ste ruž preko usnice

Nakon višegodišnjeg vježbanja napokon ste naučili kako treba nanijeti podlogu za šminku: podloga, korektor, zatim puder u prahu. Sada prelazite na mazanje usnica: pažljivo olovkom ocrtavate rub i počinjete nanositi ruž, ali ruka vam je pobjegla. Što učiniti? Na usnice lagano pritisnite komad svilenog papira, zatim vatiranim štapićem navlaženim s jedne strane uklonite ruž koji vam je pobjegao preko ruba. Suhom stranom štapića nanesite malo korektora i pokušajte taj dio izjednačiti s ostatkom usnice. Ako ste pak pretjerali s kremastim puderom, na obraze lagano pritisnite papirnati rupčić i polako ga povlačite prema sljepoočicama. Ako ste koristili puder u prahu, višak uklonite kistom.

Povukli ste neravnu liniju tušem za oči

Uvijek je tako: baš kada kasnite, našminkate se lošije nego inače. Žurba je neprijatelj, posebno u trenutku kada povlačite crtu tušem za oči. Teško ga je nanijeti jer za precizno povučenu liniju treba mirna ruka. Često se događa da crta ispadne isprekidana. Kada se to dogodi, ostavite da se neravni dio osuši, zatim ga uklonite navlaženim vatiranim štapićem, po mogućnosti mirnom rukom. Na kraju još jednom, ovaj put preciznije, povucite crtu tušem. Nezgodna je situacija i kada sjenilo za kapke padne na donji kapak nakon što ste na lice već nanijeli podlogu. U tom slučaju uklonite boju plosnatim kistom, zatim prstima nanesite tanki sloj podloge ili korektora.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like