7 namirnica koje baš nikada ne bismo trebali jesti

S hladnijim vremenom stigla nam je i teža hrana te samim time vjerojatno i zimsko nakupljanje kilograma. Ali, puno važnije od toga hoćemo li nakupiti kilograme, često ističu nutricionisti, kvaliteta je hrane koju unosimo.

I iako nas redovito sa svih strana bombardiraju informacijama o štetnosti određenih namirnica, mnoge od njih još uvijek su iznimno popularne iako se ne bi trebale nalaziti ni na čijem meniju. U još jednom pokušaju da čitatelje diljem svijeta odvrati od proizvoda koji ni na koji način ne koriste našem zdravlju, nutricionistica Susie Burrell za australski Good Food na jednom je mjestu sakupila popis namirnice koje nikada ne biste trebali jesti. Opširnije

Sastojci 21. stoljeća za vrhunsku njegu kože: nahrani, osnaži, zablistaj!

Posljednjih godina sve su popularniji dodaci prehrani koji su se pokazali vrlo učinkovitima u sprječavanju i ublažavanju estetskih problema protiv kojih smo se donedavno borili samo uz pomoć krema, losiona, emulzija i seruma. Takvi preparati sadrže kombinacije vitamina, minerala i aminokiselina koje organizam inače dobiva putem hrane. Opširnije

Raw food: svi za i protiv

Je li raw food samo pomodarstvo ili doista ima nepobitnih dokaza da je za zdravlje i prevenciju bolesti isključivo sirova hrana korisnija od kuhane? Opširnije

Zašto je Ivana Kalogjera (i ne samo ona) – iznimna žena

Slađana Marušić deset godina nije ni kihnula, a onda je dobila rak; Andrei Krivačić rekli su da će joj otpasti kosa, a prešutjeli još 346 nuspojava kemoterapije; Barbari Glad nisu vjerovali da boluje od raka jer je “premlada”… i tako, iz priče u priču, a jedna potresnija od druge, na stranicama portala Nismo same doznajemo kroz što dnevno prolazi deset tisuća onkoloških pacijentica u našem raspamećenom zdravstvenom sustavu. Opširnije

Kako se nositi s tjeskobom (ako ste uopće tjeskobni)

Anksioznost. Riječ, pojam, stanje i bolest postala je dio opće kulture i komunikacije, pojam za kojim posežemo vrlo često, katkad izražavamo vrlo rado, katkad skrivamo. Korijen riječi angh je drevan, podsjetnik da smo taj osjećaj poznavali još kad su Europljani bili plemena zajedničkog jezika. Angh znači stisnut, bolno stegnut, a riječ tjeskoba ima isto značenje. Opširnije